Welkom 
Le Méandre
 
 

Le Méandre is de naam van ons huis en betekent wending of bocht in de rivier, voor ons was het een wending in ons leven, een ander en nieuw leven in de Meuse. De afstand vanaf Utrecht is 500 kilometer. Morley ligt in het zuiden van de Meuse: een prachtige heuvelachtige streek met graanvelden, rivieren en bossen, voor velen helaas nog onbekend.

Na Luxemburg, Metz, ligt de stad Nancy. Vervolgens is het een uur rijden richting het Westen (Parijs) over de snelweg de N4.

Bar le Duc, St.Dizier, Verdun en Ligny en Barrois zijn steden in de omgeving.


Fietsers kunnen genieten van tochten in verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad. Een boekje met informatie over de fietsroutes ligt klaar.

De bezoeker is verbaasd over de schoonheid van het landschap en de rust op de wegen. Het zuiden van de Meuse is heuvelachtig met in de dalen veelal dorpen en riviertjes. De hoogste heuvels zijn ongeveer 400 meter hoog en bedekt met bossen en graanvelden. Na een halve kilometer rijden opent zich een nieuw landschap dat zich iedere veertien dagen in andere kleuren tooit.

Het gebeurt dat een zwijn, een vos, een das of een hert zomaar de weg oversteekt, altijd opletten tijdens het rijden, maar mooi om mee te maken.

Geluid van de stilte


Ik moest even wennen, aan ‘t geluid van de stilte

maar in de stilte hoorde ik ‘vergeten’ geluiden

het zoemen van de bijen en het roepen van de krekel


ik moeste even wennen aan de rust

maar tijdens de rust spinden gedachtes

en gevoelens ontwaakten


ik was geneigd om te fluisteren,

bang, vreemd, onbekend?


een omgeving; puur,

sober, landelijk,

warm, intens, herkenning


le méandre


bien          2010